Verbindende Communicatie

Verbindende communicatie staat ook bekend als geweldloze communicatie. De grondlegger van dit gedachtegoed is Marshall Rosenberg. https://nl.wikipedia.org/wiki/Marshall_Rosenberg
Hij heeft over de hele wereld bijgedragen aan vrede: van de bemiddeling in grote (inter)nationale conflicten tot de ondersteuning van de relaties en communicatie tussen ouders en kinderen. Hij richtte het Center for Non Violent Communication https://www.cnvc.org/ op. 

Heb je dat ook wel eens? Dat je maar niet tot de ander door dringt? Dat je de ander laat praten terwijl je eigenlijk op ‘uit’ staat? Dat je elkaar gewoon niet begrijpt? Communiceren: we doen het de hele dag maar het levert niet altijd de verbinding op waar we naar verlangen.Inclusieve praktijken beginnen bij echt contact, beginnen bij oog en oor hebben voor iedereen, beginnen bij een gesprek dat gaat over de kern.
Verbindende communicatie (VC) is een gedachtegoed dat je een taal biedt waarmee je écht contact kunt maken. Het leert je op een andere manier luisteren naar anderen EN naar jezelf en het leert je open en eerlijk te zeggen wat ervoor jou toe doet zonder dat de ander jouw woorden als aanval opvat. Het opent de weg voor leven en werken op basis van gelijkwaardigheid, zin en plezier.

VC gaat ervan uit dat alles wat we doen, doen om een behoefte te vervullen: jongeren, ouders, bazen en collega’s. De behoeften die we hebben zijn universeel en geven ons de kans te verbinden. Als we meer te weten komen over onze eigen en andermans behoeften, kunnen we contact met elkaar maken op een ander niveau, leren we elkaar beter kennen, laten we de ruimte voor elkaar om te zijn wie we zijn, leren we omgaan met verschillen en kunnen we samenwerken.

VC biedt individuen, teams en organisaties handvatten bij het op zoek gaan naar manieren waarop ieders behoeften vervuld kunnen worden. Niet alleen wanneer er sprake is van een meningsverschil of conflict. Ook wanneer je overmand wordt door emoties, je het belangrijk vindt om alle stemmen te horen of helderheid nodig hebt voor het maken van een keuze of het formuleren van een visie. VC draagt bij aan een wereld waarin iedereen telt.

Nieuwsgierig naar een samenwerking Met Clement?

daphne@metclement.nl / 06 211 55 610 / LinkedIn