Vrolijk, vriendelijk en vreedzaam

Begrijpen en begrepen worden is 1 van onze belangrijkste menselijke behoeften. Daarom organiseer en begeleid ik ontmoetingen waarin de tijd wordt genomen naar elkaar te luisteren. Dat doe ik het liefst in opvoeding en onderwijs. Want als docenten, ouders, pedagogisch professionals zelf tonen hoeveel voldoening openhartige gelijkwaardige ontmoetingen opleveren dan nodigen we kinderen uit dat ook te doen. Dan merken ze dat luisteren naar elkaar EN jezelf, praten MET in plaats van OVER, je vrolijk, vriendelijk en vreedzaam maakt.

Vandaag oefenden we in de Ouderkring met op onze handen zitten. Met moeite hielden we onze ‘weet je wat jij moet doen’, ‘ja maar’s’, ‘dat heb ik nou ook altijd’ binnen… totdat de ander zich volledig begrepen voelde.

Benieuwd hoe je als school, als wijkteam, als sportclub invulling kan geven aan je pedagogische opdracht samen met kinderen, ouders, jongeren? Ik luister, kijk, denk graag met je mee.

#dibs#eenluisterendoor#ouderbetrokkenheid#depedagogischebasis#depedagogischeopdracht#samenwetenwemeer#deouderkring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: