Leren van en met elkaar

Handig hoor digitaal onderwijs maar er gaat toch niks boven een kring!gesprek, tafel met koffie en thee, collega’s die krentenbollen en paaseitjes uitdelen, flapovers en jawel: de oude vertrouwde post-its.

Hoe geef je als docententeam feedback aan elkaar op een manier waarmee je weg blijft van een welles nietes, goed of fout of ik weet het beter dan jij. Feedback geven op wat je ziet en hoort bij je collega in de klas kan het begin zijn van een gesprek dat gaat over de kern: waarom je eigenlijk doet wat je doet. Met hoe je kijkt naar leerlingen of studenten, je eigen lerende rol en die van elkaar, toon je elke dag visie. In uitwisseling met elkaar komt die aan het licht en ben je een voorbeeld voor je eigen leerlingen!

Zo leuk dat het HTC team van Naomi van der Haar van ROC Top dit gesprek aan gaat.

Benieuwd hoe collegiale feedback en visievorming hand in hand kunnen gaan in het verstevigen van het pedagogisch didactisch klimaat en de professionele leercultuur? Ik vertel er graag meer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: